Primera edició del Dia Mundial de la Televisió 2014

El Dia Mundial de la Televisió es celebra al TecnoCampus amb una jornada de debat en la qual hi participen gestors de mitjans, crítics de televisió i professionals del sector. El periodista Espartac Peran recorda, en l’obertura, que el Maresme és bressol de periodistes amb una llarga trajectòria i de mitjans com Mataró Televisió (avui M1TV), una de les primeres televisions locals de Catalunya.

Roger Loppacher, president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, coorganitzador de l’acte amb el TecnoCampus, assenyala els canvis que tenen lloc en el consum televisiu gràcies als dispositius mòbils, si bé indica que el gran consum (250 minuts per persona i dia de mitjana) té lloc davant de la pantalla tradicional. El director general del TecnoCampus, Jaume Teodoro, agraeix la participació del sector per a la celebració d’aquesta jornada de debat.

En la primera taula rodona, els crítics Fernando de Felipe (La Vanguardia), Manuel de Luna (El Periódico) i Paula Hernández (Vertele.com) apunten que caldria major innovació, especialment en els mitjans públics, per captar noves audiències sobretot entre la gent jove.

En la segona taula, Antoni Pemán (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals), Àngel Casas (Barcelona Televisió), Joan Foguet (Xarxa de Comunicació Local) i Óscar Nogueira (8TV) alerten del duopoli en el mercat publicitari (dos grans grups acaparen el 90% de la publicitat) que, sumat a les retallades públiques, redueixen la producció audiovisual catalana.

En la tercera i darrera taula, Xavier Fisa (Lavínia Interactiva), Ferran Clavell (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals), Xavier Redón (Abertis Telecom), Jaume Ripoll (Filmin) i Álex del Olmo (Tecnocampus) indiquen l’auge del directe, la interactiviat, l’aparició de nous operadors que ofereixen continguts via Internet i la dificultat de convertir en negoci les noves formes de consum com a reptes del present i el futur de la televisió.

Click to access the login or register cheese