Segona edició del Dia Mundial de la Televisió 2015

La cita, que pretén reflexionar sobre els formats i consums televisius així com sobre el seu futur, serveix per constatar la gran transformació que viu i viurà el món audiovisual. El relat es construeix a partir de tres taules rodones.

taulapolitics

En la primera taula rodona, amb el títol ‘La televisió que ve: quines són les tendències’, hi participen Àlex Martínez (Movistar+), Pere Vila (TVE), Sergi Vicente (BTV) Martí Patxot (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals) i Rubén Mayoral (El Terrat). S’hi destaca la necessitat d’innovar en els continguts, amb apostes com les sèries de producció pròpia, tot protegint els creadors contra la pirateria. La innovació, diuen, també s’ha de centrar en el llenguatge usat i en la interacció amb l’audiència. El moderador de la taula és Antoni Esteve, president del Grup Lavinia.

En la segona taula, que duu per títol ‘Les universitats produeixen el perfil adequat per a les noves oportunitats de l’audiovisual?’, els participants són els professors Enric Marín (Universitat Autònoma de Barcelona), Carme Basté (Universitat Ramon Llull), Jordi Balló (Universitat Pompeu Fabra) i Àlex del Olmo (TecnoCampus). S’hi defensa la formació que reben els futurs professionals, i l’amplitud de possibilitats que obren els nous formats vinculats a Internet. També es reclama polítiques públiques per apostar pel sector de l’audiovisual català. El moderador de la taula és Salvador Alsius, vicepresident del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Finalment, en la tercera taula, titulada ‘La televisió canvia: què en pensen els polítics?’, hi prenen part membres dels grups parlamentaris: Sergi Sabrià (Junts pel Sí), David Mejía (Ciutadans), Alícia Romero (PSC), Marta Ribas (Catalunya Sí que es Pot), Santiago Rodríguez (Partit Popular de Catalunya) i Antonio Baños (CUP). El debat es centra en el paper dels mitjans públics, en particular dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, als quals es reclama innovació, aposta per la producció i pluralitat en els informatius. En aquest cas qui modera la xerrada és Tinet Rubira, director de Gestmusic Endemol.

aom_fotobona

El ponent final de la jornada és Albert Om. El periodista, presentador i director de programes de ràdio i televisió, destaca que “el futur de la televisió no depèn tant de la tecnologia com dels continguts bons que es fan”. El periodista i presentador reclama que es prestigiï el mitjà i lamenta que “passa com amb el futbol, que tothom hi entén i s’atreveix a desqualificar-lo”.

Click to access the login or register cheese